Bordbestilling

Trykk på ønsket restaurant under for å bestille bord.

VILLA PARADISO

EN GLEDELIG NYHET!

Villa Paradiso Ole Bull i Bergen er vanvittig stolte av å være den eneste pizzarestauranten i Norge som har kvalitetsstemplet en AVPN-sertifisering gir. Sertifiseringen blir gitt til noen få restauranter, verden rundt, som bevarer de autentiske napolitanske pizzatradisjonene.

Da Villa Paradiso åpnet i Oslo tilbake i 2004, var pizza laget i vedfyrt steinovn noe helt nytt. Gjestene elsket den napolitanske måten å lage pizza på, som du den gang bare fikk hos oss. Spoler man frem til moderne tid, har det åpnet veldig mange pizzarestauranter av høy klasse her i landet. Vi er derfor svært stolte av å ta det neste steget nå, ved å få en slik sertifisering. Denne sertifiseringen kan sees på som et løfte fra oss i Villa Paradiso. Et løfte om å hele tiden verne om arven vår, og en påminnelse om å løfte frem den tradisjonelle napolitanske pizza som AVPN ønsker å bevare.

Tradisjoner og kjærlighet

AVPN er italiensk for Associazione Vera Pizza Napoletana. Det handler kort fortalt om å servere et produkt som er sett på som pizzaen med stor P – dette godkjent av et forbund som hyller og bevarer den klassiske napolitanske måten å lage pizza på. Pizza har over 1000 års historie så dette handler i høyeste grad om historie og tradisjoner, om kjærligheten til ekte råvarer, om håndverket som ligger bak deigen, samt til lidenskapen hos pizzakokkene.

Men det handler ikke bare om sertifiseringen i seg selv, det handler om å videreføre tradisjoner og måten å lage pizza på til kommende generasjoner. Sånn at generasjoner i fremtiden er sikret å få oppleve ekte napolitansk pizza – akkurat på samme måte som deg og meg i dag. For det vi ønsker, mer enn noe annet, er at våre gjester får følelsen av en liten tur til Napoli og Italia hver gang de besøker oss.

Hva skal til for å få sertifiseringen?

For å få en AVPN-sertifisering må man leve opp til helt spesielle kvalitetsnormer. Både når det gjelder råvarer og hvordan man hever og baker ut pizzaen.

  • Først og fremst er man nødt til å ha en godkjent steinovn, hvor man kan steke pizzaene på ca 450 grader i maks 90 sekunder.

  • Vi er også nødt til å kun bruke godkjente leverandører av ingredienser til deig og topping. Våre pizzaer er laget med San Marzano Tomater (som kommer fra bunnen av fjellet Mount Vesuvius i Napoli), for å ta et konkret eksempel. Deigen vår er laget av det fineste «00» mel, som selvsagt er importert fra Napoli.

  • I tillegg er man også nødt til å ha sertifiserte pizzakokker som både setter deigen og åpner pizzabunnen på helt bestemte måter.

  • Selve beviset på at pizzaene er riktig, kan du se med det blotte øyet; Skorpen rundt, på pizzaspråket kalt cornicione, skal nemlig være luftig og på 1-2 cm med et finprikket leopardmønster som den får fra den varme ovnen.

Ønsker du selv å oppleve sertifiseringen i praksis? Ta turen innom vår restaurant i Bergen for å virkelig kjenne på smaken av Napoli og Italia! Selve originalen, Pizza Margherita, med fargene fra det italienske flagget, «tri colore», er verdt å smake på, dag etter dag...

Se vår Matmeny