Da Villa Paradiso åpnet i Oslo tilbake i 2004, var pizza laget i vedfyrt steinovn noe helt nytt. Gjestene elsket den napolitanske måten å lage pizza på, som du den gang bare fikk hos oss. Spoler man frem til moderne tid, har det åpnet veldig mange pizzarestauranter av høy klasse her i landet. Vi er derfor svært stolte av å ta det neste steget nå, ved å få en slik sertifisering. Denne sertifiseringen kan sees på som et løfte fra oss i Villa Paradiso. Et løfte om å hele tiden verne om arven vår, og en påminnelse om å løfte frem den tradisjonelle napolitanske pizza som AVPN ønsker å bevare.
AVPN er italiensk for Associazione Vera Pizza Napoletana. Det handler kort fortalt om å servere et produkt som er sett på som pizzaen med stor P – dette godkjent av et forbund som hyller og bevarer den klassiske napolitanske måten å lage pizza på. Pizza har over 1000 års historie så dette handler i høyeste grad om historie og tradisjoner, om kjærligheten til ekte råvarer, om håndverket som ligger bak deigen, samt til lidenskapen hos pizzakokkene.
Men det handler ikke bare om sertifiseringen i seg selv, det handler om å videreføre tradisjoner og måten å lage pizza på til kommende generasjoner. Sånn at generasjoner i fremtiden er sikret å få oppleve ekte napolitansk pizza – akkurat på samme måte som deg og meg i dag. For det vi ønsker, mer enn noe annet, er at våre gjester får følelsen av en liten tur til Napoli og Italia hver gang de besøker oss.
For å få en AVPN-sertifisering må man leve opp til helt spesielle kvalitetsnormer. Både når det gjelder råvarer og hvordan man hever og baker ut pizzaen.
Ønsker du selv å oppleve sertifiseringen i praksis? Ta turen innom vår restaurant i Bergen for å virkelig kjenne på smaken av Napoli og Italia! Selve originalen, Pizza Margherita, med fargene fra det italienske flagget, «tri colore», er verdt å smake på, dag etter dag...