Daniele er fra Calabria i Sør-Italia og holder en knapp på klassikeren, Pizza Indiavolata, som sin favoritt. Han har en spesiell forkjærlighet for pizzaen fordi den minner ham om hjemstedet, og liker den ekstra godt fordi den er litt sterk på smak.
Pizza Indiavolata lages med tomatsaus, mozzarella, salame calabrese, oliven, rødløk, pecorino (fåreost) og oregano.
Å lage en Villa Paradiso pizza krever tålmodighet og kjærlighet, og skal lages etter enkle og ektefølte prinsipper. Få og rene ingredienser behandles slik at de kommer til sin rett. Hemmeligheten til Villa Paradisos pizza består av flere punkter, men den aller største av dem ligger i deigen. Den trenger tid og kjærlighet.
For å få en god deig bruker vi så lite gjær som mulig. Gjær er en levende organisme, og får ikke deigen heve lenge nok vil den fortsette å heve i magen. Vi hever deigen i 3-4 dager, da blir den helt perfekt. Den lange hevingstiden gir også deigen tid til å modne, og dette gir en mer kompleks smak og aroma til pizzaen, samt mer harmonisk balanse mellom ingrediensene.
Pizzaen skal også være stekt i vedfyrt steinovn, varmet opp med bøkeved, og det er viktig at ovnen er varm nok til å gi pizzaen den riktige konsistensen og smaken. Med dette på plass er pizzaene ferdigstekt på bare 60-90 sekunder, og deigen får den karakteristiske "leopard spottingen". Den skal ha tynn bunn, sprø kanter, rik smak av fersk og hjemmelaget tomatsaus, og perfekt mengde fersk mozzarella.
En av de mest kjente historiene om napolitansk pizza er at Margherita-pizzaen ble skapt i 1889 for å underholde kongen og dronningen av Italia, Umberto I og Margherita di Savoia, da de besøkte Napoli. Pizzabakeren Raffaele Esposito skapte en pizza med tomatsaus, mozzarella og basilikum, som representerte de italienske flaggfargene. Pizzaen ble etter hvert kjent som Margherita-pizzaen, og den er fortsatt en av de mest populære pizzaene i verden i dag.
Den lange hevetiden i napolitansk pizzadeig kan ha positive effekter på fordøyelsen. Når deigen hever i 3-4 dager, gir dette tid for gjæren å produsere melkesyre og alkohol, som bidrar til å bryte ned noe av glutenet i melet. Dette kan gjøre pizzaen lettere å fordøye.