Hjertelig velkommen til en kveld med sør-italienske fortegn på Villa Paradiso Frogner! Tirsdag 17. juni kommer vinmaker Charly Annes på besøk for å dele med seg av sin vinkunnskap, historier fra vinkjelleren og annen kuriosa. Hvordan lages vinene, hvorfor smaker de som de gjør, hva passer de til, og hva er så spesielt med Colli di Castelfranci..? Sånne ting, og andre spørsmål fra dere gjester, vil Charly være til stede for å svare på. Det finnes selvsagt ingen dumme spørsmål, og terskelen for å spørre om hva du enn måtte lure på vil være lav. Ingen forkunnskaper nødvendig – kun et nysgjerrig sinn og åpen gane!
Colli di Castelfranci er et familieeid vinhus i Irpinia i Campania, som bærer med seg flere generasjoners lidenskap for jordsmonn, druer og vinproduksjon. Med røtter dypt forankret i tradisjon, men med blikket rettet mot fremtiden, forvandler de lokale druesorter som Aglianico og Falanghina til elegante og uttrykksfulle viner. Man kan si at hver flaske er et lite stykke sør-italiensk poesi, preget av vulkansk jord, fjelluft og stolthet.
Er du glad i italiensk mat og vin er dette definitivt en kveld for deg. Og har du venner, familie eller kollegaer som deler den samme pasjonen er det bare å spre ordet! Det er kun 45 plasser tilgjengelig denne kvelden, så ikke vent med å legge inn en reservasjon om du føler at dette er noe du ikke vil gå glipp av. Har du ingen å ta med deg er det bare å komme alene – disse kveldene ender som regel opp med å bli som en eneste stor, italiensk familiemiddag.
Book plass på Winemakers dinner med Colli di Castelfranci på Villa Paradiso Frogner!
Ved ankomst får du et forfriskende glass rosé i hånda, laget på den stedstypiske druen Aglianico. En perfekt start på kvelden, men sine delikate aromaer av blomster og små røde bær. Vel til bords begynner en femrettters fest av alt fra lokal mozzarella av ypperste kvalitet, til Amalfikystens paradedessert Delizie al limone – spicet opp med en dæsj limoncello. Hver rett blir akkompagnert av en vin som løfter smakene ytterligere; tre hvitviner, en rødvin og til sist et lite glass limoncello fra regionen. Gjør deg klar for å både finne en ny yndlingsrett fra det italienske kjøkkenet og smake viner som du ellers ikke får tak i i Norge!
Tradisjonell bøffelmozzarella, kjent for sin størrelse og kremete konsistens, servert med tre typer tomater
I glasset: ‘Iris‘ Irpinia Falanghina DOC
Hjemmelaget tortelloni fylt med torsk, servert med fyldig tomatkrem og middelhavsurter
I glasset: ‘Paladino‘ Fiano di Avellino Riserva DOCG
Carnaroliris kokt med ferskt krabbekjøtt, Greco di Tufo-vin og sitronskall
I glasset: ‘Valicello‘ Greco di Tufo Riserva DOCG
Mør indrefilet av storfe med rosmarinpoteter og sautert italiensk spinat
I glasset: ‘Candriano‘ Campi Taurasini DOC
En Campania-klassiker! Myk sukkerbrødkake med sitronkrem og Limoncello-glasur
I glasset: Mansi Limoncello
Colli di Castelfranci holder til i fjellandsbyen Castelfranci i Irpinia, øst i Campania. Området er kjent for sine bratte vinmarker, vulkanske jordsmonn og kjølige mikroklima. Vinhuset ble etablert av to familier med dype røtter i området og drives i dag av Charly Annes og Enrico Mocella, som er tredje generasjon vinmakere. Sammen viderefører de sine familiers arbeid med kjente lokale druer som Aglianico, Fiano, Greco og Falanghina.
Hos Colli di Castelfranci er alt arbeid i vinmarkene nært knyttet til landskapet. Vinrankene står i steinete skråninger over elven Calore, og alt høstes for hånd. Filosofien er enkel; å lage ærlige viner som reflekterer opprinnelse, uten å pynte på det naturen selv gir. Resultatet er viner med struktur, friskhet og tydelig identitet.
Når Charly Annes besøker Villa Paradiso Frogner tar han med seg smaken av Irpinia – men også historiene bak vinene. Om jordsmonn, vær og generasjoner som har stått i vinmarkene før ham. Det blir en kveld der vin og mat får spille sammen, og hvor du inviteres til å smake, lytte, stille egne spørsmål og sosialisere med bordnaboer.
Hjertelig velkommen til Winemakers dinner med Colli di Castelfranci på Villa Frogner, tirsdag 17. juni!
Book plass på Winemakers dinner med Colli di Castelfranci!