Bordbestilling

Trykk på ønsket restaurant under for å bestille bord.

VILLA PARADISO

Dette er hemmeligheten bak verdens beste pizza

Er det ovnen, råvarene eller lidenskapen? Nå avslører sjefskokken hos Villa Paradiso Oslo Sentrum hemmeligheten bak den himmelske gode, napolitanske pizzaen.

Rykende varm, steinovnsbakt pizza med sprø skorpe og myk bunn. Toppet med tomatsaus av solmodne italienske tomater og bøffelmozzarella, lett pyntet med frisk basilikum. Det er slik vi kjenner den originale, napolitanske pizza Margherita.

Fra Napoli til Grensen  

Den aller første Margheritaen skal ha blitt laget i Napoli i 1889 på bestilling fra Italias dronning, Margherita av Savoy. Den hadde fargene til det italienske flagget med tomatsaus, mozzarella og basilikum. Senere har pizzaen blitt en kjær favoritt verden over, men den er langt ifra kongelig selv om den oppleves hellig for mange. Og nå får du tak i den hos nyåpnede Villa Paradiso Oslo Sentrum.

Den napolitanske måten

Siden 2017 har den napolitanske måten å lage pizza på hatt plass på UNESCOs verdensliste. Men hva er det som gjør pizzaen fra Napoli så utrolig god?  

Villa Paradiso røper hemmeligheten. I 15 år har vi servert titusentalls av ekte, napolitanske pizza er i Oslo. I løpet av de siste årene har vi åpnet flere restauranter, slik at flere kan få glede av ekte, italiensk matkultur. Det nyeste tilskuddet i familien ligger i Grensen 10, midt i Oslo sentrum.

–  Jeg elsker den napolitanske måten å behandle råvarer på. En svært enkel, men veldig smakfull måte, sier Simone Antonio Meregali, sjefskokk ved Villa Paradiso Oslo Sentrum.

Villa Paradiso er kompromissløse når det gjelder valg av råvarer. I pizzaen er det kun gjær og vann som er norsk, resten er selv importert direkte fra Italia. Det handler ikke om å være fancy, det handler om lidenskap og kvalitet.

Book bord på Villa Paradiso Oslo Sentrum i dag.

Oppvokst med lidenskap for mat

Simone Antonio Meregali er oppvokst i Milano og Toscana. Fra han var tre år gammel tilbragte han mye tid med bestemoren sin på kjøkkenet. I stedet for å bli plassert foran TV-en, hjalp han til med å lage gnocchi og annen italiensk mat. Det gav mersmak, og siden barndommen har Meregali laget mye middelhavsmat. Han har blant annet jobbet i Spania, Frankrike og på Michelin-restauranten Sadler i Milano.

 

–      Napolitansk matkultur er påvirket av Frankrike og Spania, men vi behandler gjerne råvarene mindre. Når man allerede har et godt produkt trenger man ikke jobbe så mye med det, man trenger bare å servere det på en god måte, forteller Meregali.

En deig full av kjærlighet

Napolitansk pizza skal lages etter enkle og ektefølte prinsipper. Få og rene ingredienser behandles slik at de kommer til sin rett. Hemmeligheten til Villa Paradisos pizza består av flere punkter, men den aller største av dem ligger i deigen. Den trenger tid og kjærlighet.

–      For å få en god deig bruker vi så lite gjær som mulig. Gjær er en levende organisme, og får ikke deigen heve lenge nok vil den fortsette å heve i magen. Vi hever deigen i 2-3 dager, da blir den helt perfekt, forklarer Meregali.

Mange tenker på pizza med sprø bunn når de tenker på italiensk pizza. Dette er varianten fra Roma. Den napolitanske varianten har myk bunn og sprø «cornicione», skorpe med brente flekker.

 

Her er hemmeligheten bak Villa Paradisos napolitanske pizza

  • Pizzaen inneholder kun italienske ingredienser, med unntak av norsk gjær og norsk vann.
  • Deigen lages med tipo 00-mel, vann, salt, gjær og olivenolje, og heves i 2-3 dager før den brukes. Hevetiden avhenger av vær og temperatur.
  • Tomatsausen inneholder ekte, italienske tomater.
  • Pizzaen toppes med tilbehør som gir så enkle og rene smaker som mulig.
  • I vedovnen brukes kun norsk bøkeved.
  • Ovnen holder en temperatur på ca. 485 grader og hver pizza stekes i ca. 1-2 minutter.

Tre etasjer med italiensk lidenskap  

Pizzaovnen på Villa Paradiso Oslo Sentrum er sentralt plassert i restauranten. Her kan «pizzaioloen», personen som lager pizzaen, steke opptil ti pizzaer om gangen. Den store ovnen har en roterende steinplate som sørger for jevn steking. Restauranten i Oslo sentrum rekker over tre etasjer og kan huse 300 gjester når man teller med Bar Bellini i 1. etasje. I 2. etasje ligger restauranten og kjøkkenet, og i 3. etasje er det plass til større grupper og lukkede arrangementer.

Book bord på Villa Paradiso Oslo Sentrum for en ekte smak av Italia.

Benvenuto!

Se vår Matmeny